De Kracht van de Combinatie MBO Roadshow

  • Auteur:A. van der Sijde
  • Datum:May 2019

Studenten van MBO scholen krijgen binnenkort de mogelijkheid om theorie en praktijk te verbinden.

Bevestigingsspecialist fischer, verbindingsspecialist Gebr. Bodegraven en afdichtingsspecialist illbruck komen al decennia afzonderlijk van elkaar op de bouwplaatsen van Nederland en weten als geen ander welke uitdagingen de dagelijkse praktijk biedt.

De technische adviseurs van deze A-merken ontmoeten elkaar regelmatig op de bouwplaats om de vertaalslag te maken van theoretische bestekken naar praktijk oplossingen. De combinatie van bevestiging, verankering en afdichting levert veelal vergelijkbare vragen op en leidt daarom tot soortgelijke verwerkingsadviezen. Enige jaren geleden hebben we daarom onze handen ineen geslagen onder “De Kracht van de Combinatie”. Via dit concept leiden we de bouwplaats-medewerkers op over de correcte wijze en toepassing van onze individuele producten rondom de vraagstukken luchtdicht bouwen en kwalitatief constructief verankeren. Hierdoor is de afgelopen jaren het kennisniveau op de bouwplaats flink verhoogd, resulterend in een hogere kwaliteit opgeleverde bouwwerken.

Theorie vs praktijk

Hier houdt ons werk echter niet op, ook de nieuwe generatie van enthousiaste bouwplaats-medewerkers willen wij graag informeren over de do’s en don’ts rondom belangrijke thema’s als luchtdicht bouwen en constructief verankeren. Met andere woorden “De theorie vs. de praktijk”.

Roadshow gericht op de toekomst

Het afgelopen jaar hebben wij enkele honderden bouwkunde studenten middels een landelijke roadshow al kennis laten maken met de praktijk, dit jaar willen we onze kennis en kunde aanbieden in de vorm van theorie/praktijk colleges. Een uitstekende mogelijkheid voor de student om met specialisten uit het bedrijfsleven kennis uit te wisselen, maar zeker ook voor de docent.

Geïnteresseerd in deze roadshow gericht op de toekomst!?
Neemt u contact op via info@dkvdc.nl en we informeren u graag over de mogelijkheden.