DKVDC wordt steeds meer een begrip

  • Auteur:A. van der Sijde
  • Datum:June 2019

In 2016 is De Kracht van de Combinatie gestart met het uitbrengen van gezamenlijke adviezen, in datzelfde jaar zijn er vanuit DKVDC al 80 adviezen uitgebracht. Aannemers en uitvoerende partijen zien vandaag de dag steeds vaker de meerwaarde in van DKVDC en weten dan ook beter de weg te vinden naar een compleet advies. Van januari tot en met eind mei 2019 zijn er al ruim 124 adviezen uitgebracht namens DKVDC. Dit geeft aan dat DKVDC steeds meer een begrip wordt in de bouwwereld.

Hoe werkt De Kracht van de Combinatie?

Wanneer een aanvraag voor een advies binnenkomt bij één van de drie partijen, wordt het advies in het programma Docstream geplaatst. Vanaf dat moment kunnen de drie partijen gezamenlijk werken aan het advies. Door op deze manier te werken, kunnen de producten van de drie leveranciers perfect op elkaar afgestemd worden.
Nadat de gegevens verwerkt zijn in het advies, wordt een conceptversie naar de aannemer gestuurd. Deze conceptversie wordt in samenspraak met de uitvoerder of werkvoorbereider doorgenomen.
De eventuele opmerkingen worden teruggestuurd naar de adviseurs van DKVDC om zo nodig de opmerkingen te verwerken en het advies definitief te maken.

Werk uit handen nemen

Door het advies op elkaar af te stemmen, zorgt DKVDC ervoor dat er veel werk uit handen van de uitvoerder of werkvoorbereider genomen wordt. Daarnaast zullen de technisch adviseurs tussentijds een bezoek brengen op locatie om eventuele vragen te beantwoorden van de uitvoerder of waar nodig de uitvoerder te ondersteunen. De werkwijze van DKVDC krijgt enorm veel positieve feedback van zowel aannemers als ook van handelaren.

Het doel van aankomend jaar is om DKVDC nog meer een begrip te laten worden in de bouwwereld en aannemers en handelaren te ondersteunen waar we kunnen. Heeft u nog geen ervaring met DKVDC en wilt u de meerwaarde van DKVDC ervaren? Neemt u dan contact op via het contactformulier zodat wij ook u kunnen ondersteunen.