Over DKVDC

Hoe zijn Gebr. Bodegraven, fischer Benelux en Tremco CPG Nederland tot het samenwerkingsverband De Kracht van de Combinatie gekomen?

Het oprichtingsverhaal

De technische adviseurs van de Gebr. Bodegraven, fischer en illbruck producten ontmoetten elkaar regelmatig op de bouwplaats om de vertaalslag te maken van theoretische bestekken naar praktijkoplossingen. De combinatie van bevestiging en afdichting levert veelal vergelijkbare vragen op en leidt tot soortgelijke verwerkingsadviezen. Doordat de drie partijen altijd op dezelfde tijd en op dezelfde plaats in het bouwproces met elkaar te maken hebben, worden voortaan de krachten gebundeld.

 

Onze Historie

Afbeelding

Gebr. Bodegraven en fischer Benelux slaan de handen in één

De Kracht van de Combinatie (DKVDC) is in 2008 ontstaan door een samenwerking tussen Gebr. Bodegraven en fischer Benelux. De adviseurs van deze twee partijen kwamen elkaar vaak tegen op de bouwplaats en kregen vanuit de aannemerij regelmatig de vraag welke verbindingen er gebruikt moesten worden en wat de beste wijze is om deze te verankeren.

Afbeelding

Eerste pocketversie brochure De Kracht van de Combinatie

Na een aantal jaar intensieve advisering hebben Gebr. Bodegraven en fischer Benelux een pocketversie brochure uitgebracht met daarin de meest voorkomende combinaties van hoekankers en verankering. Deze werden in de bouwkeet uitgedeeld en bij de ijzerwarenhandel.

Afbeelding

Luchtdichting en illbruck

Naast deskundig advies over verbinding en verankering kreeg DKVDC steeds meer vragen vanuit CPG Nederland, waar illbruck onderdeel van uitmaakt, over het dichten van ongewenste kieren en naden in een woning of gebouw. De drie partijen kwamen elkaar hierdoor meer en meer tegen op de bouwplaats en op het gebied van advisering.

Afbeelding

illbruck treedt toe tot de Kracht van de Combinatie

Door vragen uit de markt over de combinatie van verankering en luchtdichting werd besloten om DKVDC uit te breiden met het merk illbruck van CPG Nederland. Alle vertegenwoordigers en adviseurs van de drie partijen kregen training in het productenpakket van de drie partijen. Er is een brochure gemaakt met bestektekeningen van veelvoorkomende bouwelementen en de productoplossingen van de partijen.

Afbeelding

Vernieuwde brochure en BouwBeurs 2015

De brochure heeft een update gehad met vernieuwde en op elkaar afgestemde producten. Door de positieve reacties uit de markt stonden de drie partijen voor het eerst als DKVDC op de BouwBeurs. Elke partij had zijn eigen stand om nieuwe innovaties te tonen en een deel van de stand was bestemd voor een toelichting op DKVDC.

Afbeelding

Verdere uitdieping van het concept De Kracht van de Combinatie

De brochure van DKVDC krijgt opnieuw een update en wederom staan de drie partijen op de BouwBeurs als DKVDC. Bij de drie bedrijven worden specialisten aangewezen die zich voornamelijk bezighouden met de verwerking van de advisering rond bouwprojecten voor DKVDC.

Afbeelding

Nieuwe uitstraling

Een nieuw logo en een nieuwe uitstraling op alle uitingen.

Gebr. Bodegraven

Gebr. Bodegraven legt de verbinding. Niet alleen een perfect passende verbinding in de bouw, maar met name ook mét de bouw. Want de specialisten van Gebr. Bodegraven (GB) zoeken hun afnemers, aannemers en de adviseurs op. Binnen het assortiment voor onder meer ruwbouw en veiligheid, spouwverankering en isolatiebevestiging, element- en kozijnverbindingen, houtverbindingen en tuinbeslag wordt praktisch altijd de passende oplossing gevonden. En als die er niet is, maakt GB hem.

Ga naar de website van Gebr. Bodegraven

fischer Benelux

Met in totaal meer dan 2300 patenten is fischer een echte “innovatie motor”. fischer beschikt over een eigen ontwikkelings- en productievoorziening in alle belangrijke onderdelen van de bevestigingstechnologie: stalen-, nylon- en chemische bevestigingen. Daarnaast heeft fischer een installatieprogramma voor sanitair, verwarming, ventilatie en klimaatcontrole, een E-fix assortiment voor elektrabevestigingen en een Solar-fix assortiment voor het bevestigen van zonnepanelen.

Ga naar de website van Fischer Benlux

illbruck

illbruck, onderdeel van Tremco CPG Europe, is een Europese producent en dienstverlener van hoogwaardige afdichting en verlijming van kozijnen, gevels, interieur- en exterieurtoepassingen. Tevens bieden wij oplossingen voor vloerafwerking, waterdichting en passieve brandwerendheid voor de bouw. En hebben wij een assortiment voor diverse industriële toepassingen. Tot slot verlenen wij ook ondersteunende services, verzorgen wij theorie- en praktijktrainingen en fungeren als kenniscentrum.

Ga naar de website van illbruck